Omega-3 vs tradiciniai skysti žuvų taukai... Ar žinojote, kuo jie skiriasi? Omega-3 riebalų rūgštys yra būtinosios mūsų organizmui. Mes negebame pasigaminti jų ir privalome gauti šių medžiagų kartu su maistu ar papildais. Omega-3 taip pat yra žuvų taukų sudedamoji dalis. Tačiau žuvų taukai nelygu Omega-3.

Kuo skiriasi Omega-3 ir tradiciniai skysti žuvų taukai?

Ar žinojote, kuo skiriasi Omega-3 ir tradiciniai skysti žuvų taukai? Šiuolaikiniai tyrimai atskleidžia vis daugiau teigiamo Omega-3 riebalų rūgščių poveikio žmogaus sveikatai aspektų. Vis dėlto, kaip ir minėjome, Omega-3 nėra lygu žuvų taukams. Nors daugelis galvoja kitaip. Žuvų taukai yra žuvyje randamas produktas, o ypač vertingu laikomas laukinių jūrinių žuvų aliejus. Omega-3 rūgštys yra riebalų rūgščių grupė, esanti žuvų taukuose. Tačiau, be omega-3, žuvų taukuose taip pat yra Omega-6, Omega-9 rūgščių, vitamino D ir A bei kitų elementų. Be to, Omega-3 rūgščių koncentracija žuvų taukuose dažniausiai nėra tokia didelė, kaip Omega-3 papilduose.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad vienos žuvų taukų sudedamosios medžiagos, mes ir taip per daug gauname su maistu. Tai – Omega-6 riebalų rūgštys. Didelis omega-6 kiekis yra tiesiogiai susijęs su nutukimu, o antsvoris, bėgant metams, gali sukelti diabetą. Taip pat nustatyta, kad omega-6 riebalų rūgščių perteklius turi žalingą poveikį sklandžiam nervų sistemos funkcionavimui. Taigi, būtina iki minimumo sumažinti omega-6 riebalų rūgščių kiekį organizme. Štai kodėl reikėtų mažiau žavėtis tradiciniais skystais žuvų taukais. Juolab, kad masinės gamybos žuvų taukuose nėra užtikrinta pakankama apsauga nuo teršalų ar juose esančių naudingų medžiagų kokybė.

Žuvų taukų ir Omega-3 poveikis organizmui

Jeigu kalbėtume apie maisto papildus ir lygintume žuvų taukus su Omega-3 preparatais, matytume akivaizdžius skirtumus jų sudėtyje, skonio ir aromatinėse savybėse, bei, be abejo, teigiamoje naudoje, kurią teikia šie skirtingi maisto papildai. Norint išsiaiškinti plačiau, kuo skiriasi tradiciniai skysti žuvų taukai ir Omega-3, reikėtų peržvelgti toliau vardijamus aspektus.

Pradėkime nuo jau trumpai minėtos sudėties: žuvų taukuose yra daug nereikalingų balastinių medžiagų, ypač sočiųjų riebalų ir priemaišų. Gali būti toksinų, jei papildas gaminamas iš pigių žaliavų. Tuo tarpu, Omega-3 rūgščių papildai yra švarūs, į jų sudėtį įeina aukšta DHR ir EPR koncentracija.

Tęskime palyginimą, sulygindami šių dviejų papildų teigiamą poveikį:

· Žuvų taukai teigiamai veikia regėjimą, skrandį, kaulus ir raumenis;

· Omega-3 papildo svarbių riebalų rūgščių atsargas, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą.

Tiesa, masinės gamybos Omega-3 papildai aprūpina organizmą vos dvejomis Omega-3 riebiųjų rūgščių šeimos narėmis (jau minėtomis DHR ir EPR). Tuo tarpu, unikalus, pasaulyje analogų neturintis „Neolife“ „Omega-3 salmon oil plus“ papildas aprūpina jūsų kūną visomis 8-iomis natūraliomis, žmogaus mityboje esančiomis Omega-3 riebiųjų rūgščių šeimos narėmis. Tai leidžia visoms joms veikti drauge, kaip ir buvo numačiusi pati gamta. Be to, šis maisto papildas yra išvalytas nuo 200 potencialiai žalingų medžiagų, kurios, kaip minėjome, dažnai išlieka tradiciniuose skystuose žuvų taukuose.

Pereikime prie skonio-aromatinių savybių ir dozavimo:

· Žuvų taukuose ryškus žuvies skonis ir aromatas;

· Omega-3 praktiškai neturi skonio arba jis – silpnai išreikštas.

Dozuoti Omega-3, taip pat – kur kas patogiau: tereikia per dieną išgerti pakuotėje nurodytą kapsulių kiekį. Žuvų taukams būtina turėti matavimo šaukštą. Toks dozavimo būdas yra nepatogus, o stalo įrankiai, naudojami dozavimui, dažnai persisemia žuvies kvapu. Taigi, matome, kad, Omega-3 papildai yra daug patrauklesni, nei tradiciniai žuvų taukai. Beje, sąlytyje su oru pastarieji palaipsniui oksiduojasi ir praranda naudingąsias savybes. Na, o kapsulės yra hermetiškos, jų turinys nesioksiduoja ir ilgiau išlaiko šviežumą bei kokybę.

Kada būtini Omega-3 papildai?

Jie būtini daugeliui iš mūsų, nes dažnai, geriausiu atveju, riebią žuvį valgome vieną ar du kartus per savaitę. Kai kurie mūsų – kur kas rečiau. Štai kodėl kokybiški Omega-3 papildai yra būtini, siekiant, kad jūsų širdies ir kraujagyslių sistema veiktų sklandžiai ir išliktų jauna. Be abejo, yra ir daugiau organizmo funkcijų, kurių sklandžiai veiklai, Omega-3 yra itin aktualios. Apie tai skaitykite čia. Šiame straipsnyje ypatingai nesigilinsime į minėtas funkcijas, tik trumpai jas paminėsime. Omega-3 yra būtinos: stipriam imunitetui; šviečiam protui ir apsaugai nuo Alzhaimerio, bei Parkinsono ligų; darniai psichologinei būsenai palaikyti.

Beje, Omega-3 gali prisidėti ir siekiant numesti svorio, bei norint turėti skaistesnę ir lygesnę odą. Tai yra svarbu, anaiptol, ne vien moterims. Visi mes norime jaustis geriau ir atrodyti jaunatviškiau. Tačiau svarbiausias tokių papildų privalumas yra tas, kad jų nauda ne tik matoma išoriškai, bet ir jaučiama organizmo sveikatos atžvilgiu. Kviečiame išbandyti NeoLife pristatomą „Omega-3 salmon oil plus papildą“, leisiantį akivaizdžiai pajausti kad, kalbant tema Omega-3 vs tradiciniai skysti žuvų taukai, pastarieji lieka antrame plane, užleisdami vietą išties kokybiškiems maisto papildams visai šeimai.

 

Grįžti atgal