Kuo naudingi baltymai mūsų organizmui? Baltymai aktualūs ne tik siekiantiems ištobulinti treniruotėse gludinamą figūrą ar numesti svorio, tačiau ir patenkintiems savo išvaizda, tačiau norintiems puikiai jaustis žmonėms. Jie dalyvauja daugelyje organizmo procesų, taigi yra itin reikalingi mūsų organizmui. Pamėginkime išsiaiškinti šios medžiagos naudą.

Kodėl baltymai – tokie svarbūs mūsų organizmui?

Atsakymų į klausimą, kodėl baltymai – tokie svarbūs mūsų organizmui, yra ne vienas. Mėginant juos pateikti, visų pirma, svarbu paminėti, kad baltymai yra ne tik raumenų, bet ir odos, plaukų, nagų, jungiamojo audinio, raiščių ir sąnarių, kaulų ir vidaus organų, įskaitant širdį ir smegenis, pagrindinė statybinė medžiaga. Jie dominuoja kiekvienoje mūsų organizmo ląstelėje. Kadangi mūsų organizmui baltymai yra būtini, nenuostabu, kad jų trūkumas kelia aibę problemų. Žmogaus kūnui baltymai reikalingi tam, kad be trikdžių vyktų tokie procesai, kaip raumenų, audinių, kaulų ir antikūnų kūrimas, augimas.

Štai kodėl, nepakankamas šios medžiagos kiekis gali sumažinti jūsų jėgų atsargas, ištvermę ir energiją. Stebėtina, tačiau baltymai yra antras gausiausias organizmo komponentas po vandens! Be to, dabartiniame kontekste svarbu paminėti dar vieną baltymų funkciją – gebėjimą apsaugoti organizmą nuo infekcijų. Taigi, akivaizdu, kad šios statybinės medžiagos trūkumas mityboje neigiamai paveikia mūsų sveikatos būklę, nekalbant apie raumenų masės augimą, kurio neįmanoma pasiekti esant baltymų trūkumui.

Kokias sveikatos problemas kelia baltymų trūkumas?

Prieš paminint sveikatos problemas, keliamas baltymų trūkumo, pasiaiškinkime, kodėl baltymų stygius – toks paplitęs? Aukščiau išvardinome nežymaus baltymų trūkumo keliamas problemas. Tačiau pasitaiko ir kur kas ženklesnis šios medžiagos trūkumas. Su juo dažnai susiduria vegetarai ir veganai, negaunantys pakankamai minėtos medžiagos su maistu. Tačiau, atidžiau pažvelgus į tyrimą, pagrįstą Nacionalinės JAV sveikatos ir mitybos tyrimų apklausos duomenimis, paaiškėja, kad trečdaliui žmonių (tarp jų yra ne tik vegetarų, bet ir visavalgių), kurių baltymų kiekis nepakankamas, kasdien trūksta iki 30 gramų šios statybinės medžiagos.

Taip nutinka dėl nereguliarios ir netaisyklingos mitybos. Daugelis apklausos dalyvių atskleidė, kad valgo rečiau nei 3 kartus dienoje. Taip pat į savo racioną įtraukia per mažai baltymingų produktų. Trūkstant baltymų, išsivysto aibė kokybiško organizmo funkcionavimo sutrikimų. Tokių, kaip:

· Bendras silpnumas;

· Nuovargis;

· Galvos skausmas;

· Plaukų slinkimas;

· Trapūs nagai;

· Sumažėjęs protinis budrumas;

· Nestabili nuotaika;

· Padažnėjusios infekcinės ligos;

· Nemiga ir kt.

Matome, kad baltymų trūkumas kenkia ne tik fizinei, bet ir emocinei sveikatai, prastina kognityvines funkcijas. Štai kodėl taip svarbu daugelio mūsų nevisavertę mitybą papildyti aukštos kokybės baltyminiais produktais, tokiais, kaip NeoLifeShake baltyminiai kokteiliai.

Kokias problemas sprendžia NeoLifeShake baltyminiai kokteiliai?

Visų pirma, jie sumažina alkį dienos metu ir norą užkandžiauti vakarais. Kita itin aktuali jų teikiama nauda – šie kokteiliai padeda sudeginti daugiau kalorijų bei atsikratyti pilvo riebalų, numesti svorio ir daugiau jo nepriaugti. Be abejo, reikia suvokti, kad šios naudos geriausiai išryškėja, derinant NeoLifeShake baltyminių kokteilių vartojimą su aktyviu gyvenimo būdu. Papildę savo mitybą šiuo produktu, jūs ne tik lengviau numesite svorio, bet ir pasieksite aukštesnių treniruočių rezultatų. Be to, NeoLife baltyminiai kokteiliai didina dėmesingumą, regimąją ir žodinę atmintį. Kartu su koktelių sudėtyje eančiu kalciu ir vitaminu D, palaiko kaulų sveikatą ir sumažina lūžių riziką. Gali mažinti kraujospūdį, padidinti gerojo cholesterolio kiekį, sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Aptarėme, kuo naudingi baltymai mūsų organizmui? Beliko pasakyti, kad siekiant aprūpinti organizmą baltymais, vien valgant daug baltymų turtingo maisto, ne visada yra geras sprendimas. Juk geriausi baltymų šaltiniai yra gana riebus maistas, didinantis cholesterolio kiekį kraujyje. Na, o pastarasis jau yra tapęs dar viena šių laikų rykšte. Jos sprendimui taip pat egzistuoja patikimų maisto papildų, tokių, kaip kofermentas Q10, tačiau svarbu suvokti, kad maisto papildų vartojimas turėtų tapti kompleksinio rūpinimosi savo sveikata dalimi, o ne vieninteliu jos elementu.

Grįžti atgal